Jedilni list

 

Na Koroškem je fajn

(Vabimo Vas, da poizkusite značilne koroške jedi tudi v naši hiši)

  • Koroška skuta s čebulo in bučnim oljem
  • Narezek s koroško skuto
  • Krompirjeva juha 
  • Mežerle s krompirjevo solato
  • Z ocvirki zabeljen stročji fižol
  • Zabeljeni sirovi nudelni
  • Govedina s praženim krompirjem in kruhovim hrenom
  • Srnini medaljoni v brusnični omaki z domačimi skutinimi štruklji
  • Kločevi nudelni
  • Jabolčni zavitek
  • Orehov šarkeljček

Poleg Koroških jedi Vam ponujamo Koroški mošt s kmetije Dvornik

 

Ni vsak začetek težak

  • Tatarski biftek (za 2 osebi)
  • Tatarski biftek (za 1 osebo)
  • Narezek s koroško skuto
  • Kraški pršut z olivami
  • Prekajen postrvin file s smetanovim hrenom
  • Namaz dimljene postrvi
  • Koroška skuta
Najlažje je z žlico
  • Goveja juha z zakuho 
  • Gobova juha v kruhovi skodelici
  • Paradižnikova juha
  • Česnova juha
  • Čebulna juha
Toplo je prijetno
  • Ajdova kaša z jurčki
  • Jurčkov trio (ajdova kaša, rezanci, jurčki z Gorgonzolo)
  • Domači ravioli z lososom
  • Jurčki z Gorgonzolo
  • Ocvrt Cammembert z brusnicami
Vabljiva svežina morja in rek
  • Postrv z žara
  • Morski list z žara
  • File morskega lista s škampovo omako
  • Orada z žara
  • Brancin z žara
  • Lososov file z žara
  • Morska plošča (za 2 osebi) (ocvrti lignji, polnjeni lignji, orada, brancin škampi, slan krompir z blitvo)
  • Lignji po vaši želji (ocvrti, tržaški, z žara)
  • Polnjeni lignji s šunko in sirom
  • Tris lignjev (za 1 osebo) (lignji z žara, polnjeni lignji in ocvrti lignji)
  • Plošča lignjev (za 2 osebi) (polnjeni lignji, lignji z žara, ocvrti lignji, pečen krompirček, džuveč riž)
  • Škampi na žaru, riž (17-20) 8 kom
  • Škampi na buzaro, riž (17-20) 8 kom
Meso tako in drugače
  • Polnjen puranji file v smetanovi omaki
  • Polnjen puranji file v gobovi omaki
  • Puranji file z gorgonzolo
  • Puranji file v mandljevi skorjici
  • Puranji file s pečeno zelenjavo
  • Telečji medaljoni s konjakom in ananasom
  • Telečji medaljoni v lastnem soku, ajdova kaša z jurčki
  • Telečji zrezek po rimsko, krompir z rožmarinom
  • Telečji zrezek v jurčkovi omaki, široki rezanci
  • Cordon bleu
  • Svinjski medaljoni z gorgonzolo
  • Svinjski medaljoni v mediteranski omaki
  • Svinjski medaljoni s papriko in šampinjoni
  • Kotlet po mehiško 
  • Cigansko nabodalo
  • Plošča Delalut (za 2 osebi) (svinjski medaljoni z gobicami, dunajski zrezek, vratovina z žara, štruklji, riž, ocvrt krompir, zelenjavni šopek)
  • Mešano meso na žaru (pljučni filet, svinjski medaljon, slanina, puranji file)
  • Ražnjiči z oblogo (večji kosi pečene zelenjave)
  • Poprov biftek
  • Biftek z jurčki
  • Biftek ovit v slanino z žara
  • Pikanten biftek s šunko in papriko
  • Ramsteak na žaru
  • Čebulna bržola
  • Jagnečji kare v timijanovi omaki
  • Jagnečji kare z baziliko in suhimi slivami
  • Jagnečji kare v pikantni omaki
Poskusite še divjačino
  • Srnini medaljoni v brusnični omaki, kruhov cmok
  • Srnini medaljoni v omaki iz jurke, štruklji
  • Jelenov steak v poprovi omaki, široki rezanci
  • Jelenov steak v omaki s hruško, štruklji
 
Slastno tudi brez mesa
  • Gratinirani skutini štruklji (4 kom)
  • Široki rezanci z jurčki
  • Ajdova kaša z jurčki
  • Jurčkov trio (ajdova kaša, rezanci, jurčki z Gorgonzolo)
  • Vegetarijanski krožnik (popečen mlad sir z žara, ajdova kaša z jurčki, sojin polpet, štrukelj, zelenjavni šopek)
  • Kuskus s pečeno zelenjavo
Za male radovedneže
  • Pikapolonica (puranji zrezek v smetanovi omaki)
  • Čebelica maja (dunajski zrezek)
  • Pink Panter (lignji po pariško)
  • Smrkci (špageti z bolonjsko omako)
Poleg mesa se prileže
  • Krompir na razne načine
  • Riž
  • Sirovi štruklji (2 kom)
  • Široki rezanci
  • Blitva s krompirjem
  • Kuhana zelenjava
  • Pečena zelenjava
Vrt nikoli ne razočara
  • Sestavljena solata
  • Solata iz motovilca
  • Zelena solata
  • Zeljna solata
  • Kumare v solati
  • Paradižnikova solata
  • Fižolova solata
  • Rdeča pesa v solati
  • Grška solata
Solate, solate solate… mmm
  • CESARJEVA SOLATA
    (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, parmezan, fileji inčunov, puranji trakci, cesarjev preliv)
  • MOGOČNA SOLATA
    (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, por, šampinjoni, pljučni filet, gorčični preliv)
  • SOLATA Z OCVRTIMI TRAKCI
    (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, sveži sir, ocvrti puranji trakci, tatarska omaka)
  • SOLATA S POPEČENIM SIROM IN SLANINO
    (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, popečen mlad sir, rezine popečene slanine)
  • SOLATA Z LIGNJI
    (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, popečeni lignji, feta sir, črne olive)
  • LOSOSOVA SOLATA
    (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, rezine prekajenega lososa, sezam, poširano jajce)
  • TUNINA SOLATA
    (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, koruza, jajce, tuna, smetanov preliv)
  • SOLATA Z OCVRTO ZELENJAVO (Solatna mešanica, češnjev paradižnik, ocvrta zelenjava, tatarska omaka)
Sladko je mamljivo
  • Štrukljev kvartet (makovi, orehovi, skutini štruklji in štruklji s suhim sadjem)
  • Kločevi nudelni (nudelni z nadevom iz suhih hrušk)
  • Zavitek
  • Gibanica
  • Palačinke po želji
  • Vroče jagode s sladoledom
  • Cimetova hruška z vanilijevim sladoledom
  • Vanilijeva krema z gozdnimi sadeži in mandlji
  • Jogurtova strjenka
  • Tortica
  • Kepica sladoleda

Delovni čas

Ponedeljek - Sobota
09:00 - 22:00
Nedelja in prazniki
09:00 - 16:00

Kontakt

Tel.:
02/821-82-40
GSM: 041-630-982 (Drago)
Fax: 02/821-82-41
E-mail:
info@delalut.si
facebook